Pulpa de curcan glazurata cu sos de afine

de Retete cu Margareta Cismasiu in Curcan, 21 Ian 2015 | 3721 vizualizari

 

Intotdeauna mi-a placut combinatia de gusturi dulce-iute.Si pentru ca la dulciuri,la ciocolata mai ales merge de minune,am zis ca si la fripturi trebuie sa fie la fel de spectaculos.Intr-adevar, e o combinatie perfecta intre dulce si iute.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de curcan,
  • 4 linguri miere,
  • sare,
  • piper,
  • o ceasca vin alb.
  • Sos de afine:
  • 1 borcan de 450 gr cu afine,
  • 100 ml vin Cabernet,
  • sucul si coaja de la o portocala,
  • 1 baton scortisoara,
  • sare,
  • piper Cayenne,
  • piper negru.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan glazurata cu sos de afine:

Carnea se fierbe aproximativ 30 min. in apa cu sare si 2 morcovi. Se scoate din apa, se codimenteaza bine cu sare si piper. Se unge cu miere, se pune intr-o cratita, se toarna vinul alb si se da la cuptor inca 1-1 1/2 ore.

Intre timp pregatim sosul. Vinul rosu se pune la fiert cu zeama si coaja de portocala rasa,batonul de scortisoara,sarea si piperul. Cand incepe sa fiarba, se adauga afinele si se mai lasa pe foc 10 minute. Se stinge focul, se scoate batonul de scortisoara si se serveste alaturi de friptura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan glazurata cu sos de afine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Bya Ralu 1

21.01.2015, 19:43

bun bun

deyutzky 1

22.01.2015, 08:20

n-am incercat combinatia, dar trebuie sa fie buna

elucubratiiculinare 1

23.01.2015, 14:05

interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan la cuptor